Охрид

177 деца од ООУ „Братство Единство“ од Охрид се во изолација поради контакт со професори позитивни на Covid-19

177 деца од ООУ „Братство Единство“ од Охрид се во изолација поради контакт

Охрид, 17. септември 2021 (ОХРИДПРЕС) – 177 деца од ООУ „Братство Единство“ од Охрид се во изолација поради контакт со професори кои се позитивни на Covid-19. Информацијата за порталот

Туризам

Covid-19

177 деца од ООУ „Братство Единство“ од Охрид се во изолација поради контакт со професори позитивни на Covid-19

177 деца од ООУ „Братство Единство“ од Охрид се во изолација поради контакт

Охрид, 17. септември 2021 (ОХРИДПРЕС) – 177 деца од ООУ „Братство Единство“ од Охрид се во изолација поради контакт со професори кои се позитивни на Covid-19. Информацијата за порталот

Локална Самоуправа

Од денеска до 24-ти септември затворен за сообраќај дел од улицата „Кленоец“ кај Касарната

Од денеска до 24-ти септември затворен за сообраќај дел од улицата

Охрид, 17. септември 2021 (ОХРИДПРЕС) – Поради одржување на Меѓународната вежба NATO EADRCC (Евроатлански центар за координација на одговор при катастрофи), која ќе се реализира Охрид, во

Дебрца

Објавен составот на независната листа за Дебрца под слоганот „Заедно за Дебрца“

Објавен составот на независната листа за

Белчишта, 16. септември 2021 (ОХРИДПРЕС) – По официјалната потврда од страна Општинската изборна комисија (ОИК), објавен е составот на

Струга

561 нови случаи на Covid-19, 10 новозаболени, 1 оздравено и 1 починато лице од Охрид

561 нови случаи на Covid-19, 30 новозаболени

Скопје, 17. септември 2021 (ОХРИДПРЕС) – Во текот на последните 24 часа се направени 4.384 тестирања, при што се регистрирани 561 нови

Хроника

Бомба од Првата светска војна пронајдена во реката Црн Дрим

Бомба од Првата светска војна пронајдена во реката Црн Дрим

Струга, 16. септември 2021 (ОХРИДПРЕС) – На 15-ти септември 2021 година, во ОВР Струга пријавена е пронајдена експлозивна направа, во водите на реката Црн Дрим во Струга. – По извршен

Партии

Образование

177 деца од ООУ „Братство Единство“ од Охрид се во изолација поради контакт со професори позитивни на Covid-19

177 деца од ООУ „Братство Единство“ од Охрид се во изолација поради контакт

Охрид, 17. септември 2021 (ОХРИДПРЕС) – 177 деца од ООУ „Братство Единство“ од Охрид се во изолација поради контакт со професори кои се позитивни на Covid-19. Информацијата за порталот

Култура

33-то издание на Охридски староградски средби

33-то издание на Охридски староградски средби

Охрид, 17. септември 2021 (ОХРИДПРЕС) – Денеска ќе се одржи 33-то издание на фестивалот Охридски староградски средби 2021. Ќе настапат 8 пејачки ансамбли од Охрид, Битола, Прилеп, Кичево,

Екологија

РСБСП: Иднината на одржливата мобилност е во твои раце! Вози велосипед!

РСБСП: Иднината на одржливата мобилност е во твои раце! Вози велосипед!

Скопје, 16. септември 2021 (ОХРИДПРЕС) – Европска недела на мобилност” е кампања која на иницијатива на Европската комисија, се спроведува секоја година, во периодот од 16-ти до 22-ри

Здравје

177 деца од ООУ „Братство Единство“ од Охрид се во изолација поради контакт со професори позитивни на Covid-19

177 деца од ООУ „Братство Единство“ од Охрид се во изолација поради контакт

Охрид, 17. септември 2021 (ОХРИДПРЕС) – 177 деца од ООУ „Братство Единство“ од Охрид се во изолација поради контакт со професори кои се позитивни на Covid-19. Информацијата за порталот

Економија

Чисто и одржливо: ЕКО средствата за блескав дом се „must have“

Чисто и одржливо: ЕКО средствата за блескав дом се „must have“

Скопје, 17. септември 2021 (ОХРИДПРЕС) – Каде да пронајдам сè што ми е потребно за одржување на домаќинството? Одговорот на ова прашање ви го даваат dm дргоериите, кои нудат голем избор на